achtergrond_1

Wat is hoogsensitiviteit?


Hoogsensitieve personen ontvangen dagelijks veel meer zintuigelijke prikkels dan anderen. Zij kunnen bijvoorbeeld veel verschillende geluiden tegelijk horen, direct verschillende details waarnemen, een sterk ontwikkelde reuk en smaak hebben en de stemming van andere mensen gemakkelijk aanvoelen. Let op: dit is iets anders dan overgevoelig zijn.

Wetenschappelijk aangetoond
Hoogsensitiviteit komt voor bij 15-20% van de bevolking. Prof. dr. Elke Van Hoof van de Vrije Universiteit Brussel heeft aangetoond dat het is een kenmerk is die wetenschappelijk te herleiden is naar de verwerkingscapaciteit van de hersenen. De hersenen van hoogsensitieve mensen verwerken prikkels in verschillende hersengebieden tegelijk, terwijl dat bij de meeste mensen meestal slechts in de voorste hersenhelft gebeurt. Dit kenmerk zorgt voor veel positieve karaktereigenschappen, maar kan er dus ook voor zorgen dat je systeem overprikkeld raakt en je energie weglekt.  

Herken je het?
Heb je hier soms last van in het dagdagelijks leven?
Trek je je bijvoorbeeld vaak terug om te kunnen herstellen? Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven? 
Dan kan het goed zijn dat je Hoogsensitief (HSP) bent!
Lees meer over eigenschappen van Hoogsensitiviteit (HSP).

Doe hier een indicatieve test!
Ben je benieuwd of jij hoogsensitief zou kunnen zijn? Doe dan deze indicatieve test:  

HSP test voor volwassenen
HSP test voor kinderen

Ja, je bent waarschijnlijk hoogsensitief. Wat nu?
Inergia Coaching onderzoekt allereerst met een professionele, uitgebreide test of je inderdaad hoogsensitief bent. Zo ja, krijg je inzicht en een stappenplan om de kwaliteiten van deze karaktereigenschap de boventoon te laten voeren.
Ben je benieuwd, neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

 

IMG_0142_2