achtergrond_1

Over mij


Als kind was ik al graag in contact met mensen. Ik observeerde alles om mij heen en vooral de vraag wat iemand bewoog om zich op een bepaalde manier (naar anderen) te gedragen, boeide me. Zolang ik dat begreep, kon ik het plaatsen en was het ok.

Leerkracht
In 1987 startte ik mijn loopbaan als leerkracht in het basisonderwijs voor kleuters tot en met groep 8. Wat mij daarin het -naast het overdragen van leerstof- het meest aanspreekt, is het onderzoeken hoe ieder kind op emotioneel en sociaal gebied in elkaar steekt. Pas als ik een kind echt kan zien, weet ik wat er nodig is hem of haar op alle vlakken volledig tot bloei te laten komen. Ik ben dankbaar bijvoorbeeld van een kind terug te horen: “bij jou mocht ik mijzelf zijn.”

Hoogsensitief
Gaandeweg in mijn leven kwam ik op een punt dat ik ook mijzelf wilde zien en mijzelf de ruimte wilde geven volledig te stralen. Tijdens deze zoektocht ben ik er onder andere achter gekomen dat ik hooggevoelig ben. Mensen met dit profiel kunnen meer prikkels via de zintuigen binnenkrijgen dan anderen. Dat levert een mooie kwaliteit op, zoals sterk invoelend kunnen zijn. Het kan ook een last worden, als je te veel van alle impulsen vasthoudt en dus moe kunt worden van ogenschijnlijk gewone activiteiten. Door dit inzicht ben ik mijzelf veel beter gaan begrijpen en heb ik mijn leven aan kunnen passen bij hoe ik in elkaar steek.

Praktijk
Inzicht krijgen in wie je werkelijk bent en van daaruit echte verbinding maken met je omgeving, loopt dus als een rode draad door mijn leven. Vanaf 2006 ben ik –naast het lesgeven- begonnen met mijn eigen coachingspraktijk: Inergia. Het werken met kinderen en volwassenen aan oplossingen voor problemen doe ik met veel passie en geeft elke dag weer veel energie.

Sinds 2014 ben ik eveneens supervisor voor de opleiding HSP voor Professionals.

Vanaf 2003 heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

2003-2006    Basisopleiding toegepaste integrale psychologie (ITIP)
2006-2009   Energetische Opleiding, basis en verdieping (ITIP) 
2010-2012   Keiwijzer Coach
2011-2012   Dromenopleiding (ITIP) 
2012-2013   HSP (hooggevoeligheid) begeleider (EszenzZ) 
2013-2014   Coach opleiding (CoachingYou)
2014-2015   HSP voor professionals aan de vrije universiteit in Brussel
2015-2016   EFT (Emotional Freedom Techniques)
2016-2017   Beelddenken


Naast mijn professionele leven
Sinds 1993 ben ik de trotste moeder van 2 kinderen. Zij zijn de mooiste cadeaus die ik van het leven gekregen heb. Zij zijn ook mijn grootste spiegels. 

Wil je meer weten?
Bel me gerust voor een kennismakingsafspraak.

IMG_0142_2